Kako smo se prijavili na HEP-ov natječaj za digitalno opremanje učionice

Dekavci imaju viziju

Svake godine HEP objavljuje natječaj za osnovne škole Genijalci s ciljem digitalnog opremanja učionica diljem Hrvatske. Naš sedmi D razred se po prvi puta okušao u videoprijavi na natječaj što možda nije rezultiralo glavnom nagradom, ali iskustvo snimanja, montaže i realizacije videa nešto je nezaboravno.

Sedmi D razred, pod vodstvom razrednice Lucije Lebić, zajedničkim je angažmanom i idejama snimio videorad kako bi se prijavili na HEP-ov natječaj. Dugo se čekalo na objavu rezultata natječaja koji na kraju nije presudio u korist naše škole, ali sama inicijativa prijave putem videa iz ideje je sada pretvorena u realnost. Prvo je nastao scenarij, zatim smo podijelili uloge, a najviše se zanimljivosti dogodilo upravo u samom procesu snimanja i montaže. Jakov Plazanić bio je asistent kamere, Ana Lujić se odlično snašla u ulozi koordinatora dok se ostatak razreda odlično zabavio i povezao.

Glazba koja prati video autorski je rad pijanistice i skladateljice Dore Fratrić koja nam je iz Švicarske poslala svoju skladbu namijenjenu samo za nas.

Najvažnija je stvar možda upravo ta da su učenici izašli izvan svoje zone udobnosti i svakodnevice te se uvjerili kako su velike stvari moguće ukoliko se tako programiramo.

Video možete pogledati na linku:

Lucija Lebić

Posted in Nekategorizirano

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s