Uspjeh naše Nere na likovnom natječaju

Na veliku radost i iznenađenje na adresu škole stigla je obavijest o rezultatima likovnog natječaja „Velikani hrvatske prošlosti“ koja je ove godine za temu imala portret poznate hrvatske skladateljice i umjetnice Dore Pejačević čiji su nositelji Dječji vrtić “Iskrica” i OŠ Grigora Viteza iz Zagreba.


Na natječaj se javilo 1036 učenica i učenika iz 129 škola u Republici Hrvatskoj i izvan nje.
Uz obavijest je stigao i poziv za svečanu dodjelu nagrada i priznanja autorima, mentorima i školama nagrađenih i pohvaljenih radova. Obaviješteni smo da će se održati 8. prosinca 2017. godine u 12,30 sati u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Zagrebu. Među deset pohvaljenih bila je i naša učenica Nera Filković te njezina učiteljica Marina Sudarević.

Prosudbeno povjerenstvo u kojem su sudjelovali: Biljana Petljak-Zekić, viša savjetnica u AZOO, Matija Tomšić, ak. slikar-grafičar, doc.art. Luka Petrač, Snježana Cukrov, odgojitelj savjetnik, Dubravka Kosier Čakarun, učiteljica razredne nastave, Sanela Tot, učiteljica razredne nastave, ocjenjivali su radove u kombiniranoj tehnici laviranog tuša i olovke.
Kriteriji ocjenjivanja pristiglih radova bili su perceptivnost i izražajnost, kreativnost, vrednovanje likovnog izraza s obzirom na razvojnu dob, vrednovanje likovnog jezika, ovladavanje likovno-tehničkim sredstvima i tehnikama, samostalnost u izradi rada i odnos prema radu.
Na svečanost dodjele u Zagreb otputovala je naša Nera sa svojom obitelji i učiteljicom Marinom. Bila je to prilika za obilazak Zrinjevca, Trga bana Jelačića, tunela ispod Griča i Cvjetnog trga!

Marina Sudarević

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s