Volonteri u Zadru

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U sklopu projekta Eko-Eko Volonterko učenici i nastavnici naše i škole iz Bebrine te projektni tim Eko Brezne posjetili su  Zadar s ciljem upoznavanja primjera dobre prakse osnovne škole koja u svom obrazovnom programu i radu s učenicima provodi volonterske akcije.

Ugostili su ih od 11. do 13. listopada 2017. u Osnovnoj školi Šime Budinića gdje su ih dočekali himnom svoje škole. Nakon uvodnog predstavljanja, domaćini su imali kratko predavanje uz kolače. Već prvi dan svi su se uputili u šetnju u centar grada. Većini učenika najzanimljivije je bilo slobodno vrijeme kada su mogli raditi što su poželjeli. Povratak je bio vrlo zanimljiv jer su se naši volonteri  izgubili pa su potražili pomoć gospođe u kiosku koja im je pokazala put. Prošla je naporna večer i bilo je vrijeme za krpe.

Drugi dan je započeo radno. Nakon doručka, odmah su se  uputili u školu domaćina gdje su ih dočekali svojim tradicionalnim folklorom. Zaista su se potrudili. Drugo predavanje je bilo jako dugo.  Preživjeli su! Bilo je vrijeme za Nin. Nin je jako lijep grad, ali nisu imali vodiča. Srećom, naišla je jako ljubazna gospođa koja im je ispričala koju priču o gradu. Ponovno sat vremena slobodno nakon čega je slijedio povratak u hostel na ručak koji je bio jako ukusan. Uslijedio je posjet  Muzeju antičkog stakla. Svima je bilo jako zanimljivo, naročito kada su vidjeli kako se rade staklene posude. Drugi muzej koji su obišli bio je Arheološki muzej gdje su saznali o povijesti Zadra i Hrvatske. Ravnateljica naše škole počastila je volontere fornetima i sladoledom i bio je to odličan završetak dana.

Posljednji dan u školi Šime Budinića. Opet duuuga predavanja, no izdržali su. Na povratku su učenici posjetili najveći slatkovodni akvarij u Karlovcu. Putovanje je time završilo, ali ne i posao naših volontera. Akcije u školi tek počinju.

Matija Kosijer, 7.a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s